onsdag 8 juni 2011

Brödbak

Har för första gången på väldigt länge bakat bröd. Efter att ha provsmakat två skivor måste jag dela med mig av detta. Så himla gott, saftigt och enkelt. 4:a av 5.


Äppel- och hasselnötsbröd
3 dl vetemjöl
2 dl grahamnsmjöl
1 dl havregryn
1/2 dl linfrö
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl hasselnötter
1 litet äpple (1 dl hackat äpple)
3 dl filmjölk
1/2 dl sirap

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna ca 10 minuter tills skalet börjar knäppa och spricka. Lägg hasselnötterna i en handduk och gnugga bort skalet mellan händerna. Häll i de hela hasselnötterna i bunken.

Skala och skär äpplet i små tärningar (5x5 mm). Häll i äpplet i bunken.

Rör ner filmjölk och sirap till en kladdig deg. Klicka ut degen i en smord brödform, jämna eventuellt till ytan något.

Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader, ca 50 minuter eller tills provstickan är torr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar