lördag 28 maj 2011

Kycklinggryta

Fick ett recepttips från min kära arbetskompis på en kycklinggryta som vi provade till lunch idag.

5-6 port.


Det här behöver du:

700 gram kyckling innerfileér
Olja till stekning
Salt och grovmalen svartpepper.

1 liter hönsbuljong ( jag tog två tärningar och fyllde på med vatten)
1 msk tomatpuré
3 morötter
1 gul lök
1 röd lök
1 mindre purjolök
1 vitlöksklyfta
1 broccolibukett
1 näve bladpersilja
redning ( mjöl och vatten) Funkar säkert med maizena också.

Fräs kycklingen. Sen är det i stort sett bara att hälla i allt annat och sen i med redningen och låt koka lite. Sen så är det klart. Väldigt smidigt. Jag valde att koka ris till.

Kommentar: Ganska smidig rätt. Maten räckte till två vuxna och två barn, plus att det blev två stora matlådor att frysa in. Känns som en ganska fräsch rätt som inte innehåller några onyttigheter. Vi lagar så mycket mat med grädde så det var roligt att se att det kunde bli något bra utan det. Nästa gång väljer jag nog att göra med lite mer kryddor, men eftersom detta var första gången valde jag att gå efter receptet.

Jag och pappan kom överrens om att ge en 3 av 5:a på denna rätt. Som sagt kanske får ännu mer i betyg efter sin egen kryddsättning. Barnen slukade maten:)

Och för att sammanställa vårt betyg så krävs det nog en hel del att komma upp i en femma. Detta var en god rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar